Nyerj úgy pénzt, hogy még nem is játszottál 
Elõre leszögezem, hogy ez a bejegyzés inkább kezdõknek és haladóknak szól.

Sok problémát okoz az elején, hogy nem érezzük a határt. Nem egyszer fordulhatott már elõ, hogy egyszer nyertünk 100-120 Eurót 10-20 perc alatt, majd a következõ nap el is ment az egész.
Mindez 2 okból következett be:
-nem volt stratégia a nyeremény mértékét illetõen
-rövid idõn belül nagy nyereség után gyors veszteség jön ha röviddel utána játszunk

Hogy induljunk hát neki?

Fordítva!
Nagyon kevesen tudják, hogy mennyi pénzt költenek. Én tudom napi és havi bontásban is. Persze leszoktam már arról, hogy feljegyezzek minden biszbaszt, mint az elején (akkor a 200 Ft-os sütit is felírtam...késõbb meglátod miért) de muszáj egyfajta kontrollt szem elõtt tartani.
Így hát javaslom mindenkinek, hogy kezdje pénzügyeinek összeírásával.

Itt nem kell semmi bonyolultra gondolni. Ami nagyon fontos, hogy alkossunk különbözõ, jól elkülöníthetõ tételcsoportokat.
Nálam ezek anno az Élelmiszerek, Rezsiköltségek, Egyéb tételek, Utazási költségek (munkából adódóan), Nem várt tételek és a Tartós fogyasztási cikkek voltak, mint csoportok. Minden blokkot megõriztem és beírtam a megfelelõ összeget a megfelelõ helyre.
Hóvégére ezzel pontos képet kapunk arról, hogy általában mi mennyi.

Ha egy tételcsoportot megcélzunk mint havi nyereményszint célt akkor sokkal elõrébb jutunk, mintha vaktában pörgetünk!
Választásunk essen olyan tételcsoportra, aminek az értéke nagyjából minden hónapban egy szinten mozog. Ilyen lehet például az étel, rezsi költségek és nyilván ezek olyan dolgok amik napi szinten picinek tûnnek de hó végére tetemesre rúghatnak.

Ebben az esetben igen jó példa kezdésnek a napi betevõ . Nyilván nem azt mondom, hogy ha vesztesz akkor másnap ne egyél :) de már kezdõ szinten is fel lehet fejlõdni odáig, hogy napi 2-3000 Forintot összeszedjen az ember és ezt a szintet tartani tudja. Nem mellékes, hogy ez havi szinten akár 90.000 Forintot is jelenthet!

Így egy tétel el is tûnhet a havi költségösszesítõbõl, innentõl kezdve pedig fordíthatjuk másra is pénzünket.

Ez persze csak a kezdet, de mindenképp egy nagyon jó módszer arra, hogy egy kezdõ vagy haladó játékos tényleges, megfogható, az életében is jelenlévõ célhoz igazítsa játékstílusát.
Azt pedig direkt nem is említettem, hogy a fölösleges kiadások kordában tartásával (amik eddig lehet, hogy szemet se szúrtak) már játék nélkül is nyertünk!Megjegyzés hozzáadása

Töltsd ki az alábbi kérdõívet a megjegyzés hozzáadásához.

Speciális karakter:


P1pald_be!    €zt_ne!